Camping De Vier Bannen - Ouwerkerk

Aan de rand van Nationaalpark Oosterschelde; een wereld van schorren, slikken en veel vogels geniet u van de natuur en het landschap. Rondom, in en op de Oosterschelde is van alles te doen: fietsen, wandelen, varen, duiken, vissen, vogels kijken en nog veel meer. Daar ligt het kampeerterrein De Vier Bannen.

”De Vier Bannen” wordt omringd door water en bos, een ideale plek voor een actieve, ontspannen vakantie. Op ”De Vier Bannen” zijn de plaatsen ruim. Ons kampeerterrein is verdeeld in meerdere veldjes die omgeven zijn door bomen en struiken. Op ons terrein zijn de plaatsen voorzien van elektra aansluitingen (4 amp.CEE). Honden zijn niet toegestaan. Voor mindervaliden is aangepast sanitair aanwezig.

De voorzieningen zijn eenvoudige en goed, kortom een gastvrij kampeerterrein waar je je altijd welkom voelt. Op ons kampeerterrein zijn speelvoorzieningen aanwezig die kinderen de mogelijkheid bieden voor sport en spel (jeu de boulles baan, tafeltennistafel, skelters ) tevens is er een dierenweide. En voor jong en oud een natuurpad waar je bomen en nestkasten van diverse vogels kunt leren kennen, tevens is er in de zomermaanden een recreatie team die creatieve spelochtenden en sport- en spelevenementen organiseert.

Het kampeerterrein ligt midden in het prachtige krekengebied. Een prachtig natuurgebied van water en bos, ontstaan tijdens de watersnoodramp van 1953. Er bestaat in het krekengebied de mogelijkheid om te kanoën.
De Oosterschelde leent zich overigens ook voor andere ontspannende inspanningen zoals: zwemmen, duiken, surfen en zeilen.

Uit heel Europa komen duikers naar de Oosterschelde om de helderheid van het water en de rijkdom aan onderwaterflora en –fauna te ondervinden. De Vier Bannen is al jaren een ontmoetingsplaats voor duikers en wij kunnen u de weg wijzen naar diverse duiklocaties.

Vist u? Kies dan een plaatsje aan de Oosterschelde, waar u kunt vissen op diverse soorten vis (o.a. Geep, Zeebaars, Bot). Niet ver van ons kampeerterrein is een klein zandstrandje waar de mogelijkheid is om in de Oosterschelde te zwemmen. Op het strandje bevindt zich een EHBO-post van de reddingsbrigade.

Uitstapjes
Dankzij de centrale ligging kunt u kiezen voor bezoeken aan verschillende steden zoals Goes( winkelhart van Zeeland), Middelburg, Vlissingen en Zierikzee met zijn historische karakter.

Wilt u wat meer zien van de natuur, neem dan eens deel aan één van de vele excursies met de boswachter in de natuurgebieden op Schouwen Duiveland. In de Prunje polder, een eldorado van trekkende steltlopers en in mei juni de grootste sternkolonie van ons land, Meeuwenkolonie, Krekengebied, Ouwerkerk Nationaal park Oosterschelde en de Grevelingen) voor meer info hierover kunt u terecht bij onze receptie.

Tenslotte, wie in Zeeland komt moet zeker het Watersnood Museum en Waterland Neeltje Jans bezoek. Hier ziet u de geschiedenis van de watersnoodramp van 1953 en de gevolgen hiervan en hoe het verder ging. Dat Schouwen Duiveland veel te bieden heeft is dus niet te veel gezegd.

jj3_de_vier_bannen.jpgCamping de Vierbannen
Weg v.d. Buitenlandse Pers 1a
4305 RJ  Ouwerkerk
T: 0111-642044
E: info@vierbannen.nl


ady_button_vierbannen_copy.jpg